Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 6 adet patates
Marine için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Yoğurt sos;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Salçalı sos için;
- 1 büyük kaşık tereyağı
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kase domates sosu
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu jülyen doğrayıp marineye bırakalım.
- Marine olması için 30 dakika buzdolabında bekletelim.
- Patatesleri ince ince doğrayıp tuzlu suya koyalım.
- 10 -15 dk suda bekletip süzüp kağıt havlu ile kurulayalım.
- Tavukları önlü gerili pişirelim.
- Patatesleri derin yağda kızartalım.
- Domates sos için yağları sos kabına alalım üzerine domates sosu ek edelim.
- Baharatını ve tuzunu ekleyip pişirelim.
- Çökertme kebabı için sırasıyla kızartılmış patatesleri sunum tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Salçalı sos gezdirelim.
- Son olarak tavukları dizelim. Afiyet olsun❤️❤️.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





