Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- Su
- Tuz
Sosu için;
- 3 adet yumurta
- 4 kaşık nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartma için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı ya da sade yoğurt
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek halde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına müsaade verilmeden suyu süzülmelidir.
- Başka bir kapta yumurta ve nişastayı çırpalım.
- Üzerine tuzu ekleyelim tekrar çırpalım.
- Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım.
- Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız kâfi olacaktır.
- Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
- Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da yalnızca yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





