Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 4 kaşık nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı ya da sade yoğurt

Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sert olan kısımları kesilmiş ve çiçekleri ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyarak üzerini geçecek halde su ve tuz ekleyip haşlayın. Çok fazla yumuşamasına ve dağılmasına müsaade verilmeden suyu süzülmelidir.
  2. Başka bir kapta yumurta ve nişastayı çırpalım.
  3. Üzerine tuzu ekleyelim tekrar çırpalım.
  4. Haşlanmış olan karnabaharları hazırladığımız karışıma teker teker bulayarak kızgın yağda her tarafını çevirerek kızartalım.
  5. Karnabaharlarınızı orta ateşte kızartmanız kâfi olacaktır.
  6. Dilerseniz peçete yardımı ile fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alınız.
  7. Üzerinde sarımsaklı yoğurt ya da yalnızca yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2. Gün İftar Menüsü
Browni Kurabiye (Islak Kurabiye)
Tavuk Dünyası Şefin Tavası
Buzluk İçin Mantar Kurabiye (Videolu)
Yumuşacık Poğaça Tarifi
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında)
Hdabla | © 2025 |