Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su (veya et/tavuk suyu, daha lezzetli olur)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet küp şeker (isteğe bağlı)

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci geniş bir kaba koyun ve nişastası gidene kadar birkaç defa suyla yıkayın.
  2. Üzerine sıcak su döküp 20 dakika kadar ıslatın.
  3. Daha sonra suyunu süzün.
  4. Tencereye tereyağı koyun, orta ateşte eritin.
  5. Süzdüğünüz pirinçi tencereye ekleyin.
  6. Pirinçler şeffaf bir görünüm alana kadar (yaklaşık 5 dakika) daima karıştırarak kavurun
  7. Kavrulan pirinçe 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. (tavuk yahut et suyu kullanıyorsanız tıpkı ölçüde ekleyin. ).
  8. Tuz ve isteğe bağlı olarak küp şekeri ekleyin, karıştırın.
  9. Tencerenin kapağını kapatın ve evvel orta ateşte, suyun kaynamasını bekleyin.
  10. Kaynadıktan sonra altını kısın ve kısık ateşte 10-12 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  11. Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine pak bir havlu yahut kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
  12. 10-15 dakika dinlendirin.
  13. Bu, pilavın tane tane olmasını sağlar.
  14. Pilavı karıştırarak havalandırın ve sıcak servis edin.
  15. Yanında tavuk, et yahut zerzevat yemekleriyle olağanüstü bir ahenk sağlar.Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Kişilik Tam Tutan Hamburger
Baklavalık Yufkadan Kuplar
Tam Ayarında Kısır
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti
Sunum Tabağı 2 Çeşit Tatlı
Yalancı Tuzsuz Nafiye
Hdabla | © 2025 |