Limonlu Zerdeçallı Kış Keki

Limonlu Zerdeçallı Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 küçük limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Limonlu Zerdeçallı Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpın.
  2. Diğer gereçler eklenerek spatula ile havalandırılarak karıştırılır.
  3. Sarı bir kek harcı olacaktır.
  4. Yağladığınız kek harcına dökün.
  5. 180 derecede 30 dk da pişirin.
  6. Kürdan ile denetim edip dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
  7. Eğer kalıptan çıkarma sorunu yaşıyorsanız aksi çevirdiğiniz kalıbı ıslak havluya sarıp bekletin.
  8. Terleterek yapışmadan kalıptan çıkması sağlanır.

Limonlu Zerdeçallı Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brownie Tadında Diyet Kurabiye
El Açmasız Gözleme
Ev Yapımı Bisküvi Kremalı Cheesecake
Yulaflı Sabah Kahvaltısı
Çiçek Ekmek
Kereviz Çorbası (Süt Alerji Bebekler İçin )
Hdabla | © 2025 |