Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 125gram margarin
- 1,5 çay bardağı irmik
- 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (una nazaran 3,5 da olabilir)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerpare tatlısı için, birinci evvel şerbeti hazırlayalım.
- Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.
- Şekerpare hamuru için, yumuşamış tereyağını ve bütün materyalleri bir kaba koyup, unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde hamur alıp, oval hal verin.
- Yağlanmış borcama dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizik atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 35dk sürdü benimkisi.
- Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
- Üstünü kapatıp, şerbetinin çekmesini sağlayın.
- Şekerpare tatlımız servise hazır.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
