Kış Keki Havuçlu Zencefilli (Videolu)

Kış Keki Havuçlu Zencefilli Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • 4 orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı 1.5)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • 1 buçuk 2 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)

Kış Keki Havuçlu Zencefilli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurta ve şeker krema kıvamı alıncaya kadar mikser ile çırpın.
  2. Sonra sırasıyla sıvı yağ ,havuç, tarçın, zencefil ,zerdeçal ,un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yavaşça karıştır ın.
  3. Yağlanmış borcama dökün,  170° ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Kış Keki Havuçlu Zencefilli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Böreği
Çikolata Kaplı Mozaik Pasta
Kuru Biber Patlıcan Dolması (Diyarbakır Usulüyle)
Sütlü Tart
İftar Davet Masası
Sultan Tatlısı
Hdabla | © 2025 |