Peynirli Soğanlı Börek

Peynirli Soğanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sos için:

  • 1 su bardağı dan biraz az süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet yumurta akı

İç harcı:

  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • Yarım doğranmış soğan
  • Maydanoz

Peynirli Soğanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için soda hariç gereçler bir kapta karıştırılır.
  2. Tepsi yağlanır. Yufka serilir.
  3. Sostan bir kat dökülür.
  4. 2 kat serdikten sonra peynirli harcın tamamı dökülür.
  5. Soğan çiğ olacak.
  6. Son kalan yufkalar için her kata sostan ve maden suyundan dökülecek.
  7. Maden suyu ile ıslatıp bekleyin.
  8. Sos dökün daha gevrek bir tat olur.
  9. En üst kata kalan yumurta sarıları sosa karıştırılıp daha sarı daha parlak bir renk elde edilir.
  10. Fırında 180 derece çok yavaş olacak biçimde pişirip servis edebilirsiniz.Soğan kokusu olmuyor.

Peynirli Soğanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Tavuklu Patlıcan Yemeği
Kendini Kuruvasan Sanan Börek
Patatesli Tuzlu Kek
Yumuşacık Sarımsaklı Mozarellalı Poğaça Ekmek
Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi
Evde Sağlıklı Çikolata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet