Mükemmel Lezzet Tavuk Tava

Mükemmel Lezzet Tavuk Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tüm tavuk
- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 damla sıvı yağ
- Yarım su bardağı kuru zerzevat karışımı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- 2 tatlı kaşığı tavuk baharatı
Mükemmel Lezzet Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuğumuzu bir hoş yıkayalım ve düdüklü tencereye yerleştirelim, tuz biraz da karabiber ekleyelim, suyunu biraz fazla koyalım (pilavı için gerekecek) haşlayalım, her düdüklü farklı oldu için siz vakti ayarlayın.
- Bulguru küçük bir tencereye alın ve üzeri hafif geçene kadar su ek edin biraz tuz pişirin.
- Başka bir tencere yada tavada tereyağını eritelim küçük doğranmış soğan ve biberi, havuçu ve sarımsağı ek edelim kavuralım, iki damla sıvı yağ ekleyelim hafif renk değiştirsin, arpa şehriye ek edelim kavuralım.
- Tüm baharatları tavukbaharat hariç zerzevat kurusunu ve tuzunu ayarlayalım ,ocağı kapatalım.
- Bulgur suyunu çektikten sora bu karışıma onuda ek edelim karıştıralım, büyük kare borcama dökelim tavuksuyunu üzeri geçecek halde ek edelim.
- Tavuğu ortadan ve enine dört kesime bölelim ve pilavın üzerine yerleştirelim, tavukbaharatını küçük bir kapta iki yemek kaşığı tavuksuyu ile açalım ve tavuğun üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de denetimi pişirelim, fırındaki pilav suyunu çekerse fakat arpa şehriye canlı kalırsa tavuk suyunu üzeri geçene kadar ek edelim ve buda hoş çeksin.Afiyet olsun 😋.
Mükemmel Lezzet Tavuk Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







