Bebek Keki

Bebek Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı hurma özü (yada pekmez keçiboynuzu özü vs…)
- 1 olgunlaşmış trabzon hurması
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Göz kararı tam buğday unu (beyaz un da olur)
Üzerine;
- Üzüm
Bebek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı biraz çırpın.
- Sonra blenderdan geçirdiğiniz hurmayı, hurma özünü, zeytinyağını yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Ununu ve kabartma tozunu da ekleyip istediğiniz üzere üstüne materyal atabilirsiniz.
- 180 derecede 25 dk denetimli pişirin.
Afiyet olsun💐.
Unu göz kararı çok sıvı olmayacak formda kek kıvamına gelene kadar koydum. Olağan unda kullanabilirsiniz. Meyve olarak rastgele olgunlaşmış bir meyveyide kullanabilirsiniz muz ve armutta hoş oluyor bende trabzon hurması vardı değerlendirdim.
Bebek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

