Etli Çorba

Etli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram haşlanmış et
- 1 litre kaynar su
- 3 yemek kaşığı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon suyu
Etli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereye etlerimizi ekleyelim üstüne sıcak suyu ek edelim ve 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Pişen etleri ve suyu ayıralım etleri minik minik doğrayalım.
- Başka bir tencereye yağı ve unu ekleyelim ve kavuralım üstüne pişen etin suyunu ek edelim (4/5 su bardağı et suyu ) tuz ve karabiberi de ve 10 dakika kaynamaya bırakalım.
- Üstüne minik doğradığımız etleri ek edelim ve bir 5 dakika daha kaynatalım .
- Sos için: sarımsak sirke ve limonu karıştıralım.
- Çorbamız hazır servis tabağına alalım ve üstüne hazırladığımız sostan gezdirelim. afiyet olsun 😋😋😋.
Etli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




