Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram kıyma
- 1 adet adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet yufka
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tereyağı
- Pulbiber
Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabının içerisine kıymayı koyup soğanları ince ince doğrayıp ekledim.
- Daha sonra üzerine bir adet yumurta, galeta unu, pulbiber karabiber ve tuzu ekledim. Bunları güzelce yoğurdum.
- Daha sonra yufkaları ortadan ikiye kestim.
- Uzun tarafında kıymayı incir rulo halinde dizip, yufkanın geri kalan da sıvı yağ sürdükten sonra yufkayı sarıp iki parmak kalınlığında kestim.
- Daha sonra kestiğim dilimleri borcama sırayla dizip üzerine tekrar yağ sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim.
- Beytiler piştikten sonra tabağa dikey bir biçimde dizip sarımsaklı yoğurt hazırladım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kızgın yağda pulbiberle servis ettim.
Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

