Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kıyma
  • 1 adet adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet yufka
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Pulbiber

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabının içerisine kıymayı koyup soğanları ince ince doğrayıp ekledim.
  2. Daha sonra üzerine bir adet yumurta, galeta unu, pulbiber karabiber ve tuzu ekledim. Bunları güzelce yoğurdum.
  3. Daha sonra yufkaları ortadan ikiye kestim.
  4. Uzun tarafında kıymayı incir rulo halinde dizip, yufkanın geri kalan da sıvı yağ sürdükten sonra yufkayı sarıp iki parmak kalınlığında kestim.
  5. Daha sonra kestiğim dilimleri borcama sırayla dizip üzerine tekrar yağ sürüp 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirdim.
  6. Beytiler piştikten sonra tabağa dikey bir biçimde dizip sarımsaklı yoğurt hazırladım.
  7. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kızgın yağda pulbiberle servis ettim.

Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kuzu Pirzola
Sufle
Kırmızı Erik Şerbeti
Zeytinli Baget Ekmek
Sütsüz Açma Tarifi
Sebzeli Çıtır Parmak Patates
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet