Kuzu Gerdan

Kuzu Gerdan Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet kuzu gerdan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 8 adet küçük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet ortaboy patates
- 2 adet ortaboy havuç
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 rer çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 litre sıcak su
Kuzu Gerdan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyin ısınınca etleri içine ek edip önlü gerili mühürleyip düdüklü tencereye yerleştirin.
- Aynı tavanın içine salçayı ek edip kavurun.
- Üzerine soğan ve sarımsakları ek edip karıştırın.
- Üzerine patates ve havuçları ekleyip kavurun .
- Baharatlarını ekleyip karıştırın suyunu ekleyin kaynamaya başlayınca etlerin üzerine dökün.
- Tencerenin kapağını kapatın benim düdüklü tencerem de 20 dakikada pişti sizin tencerenizin ayarını en uygun siz bilirsiniz afiyet olsun 😋.
Kuzu Gerdan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











