Sebzeli Tavuk Yemeği

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay bardağı su

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel zerzevatları temizleyip yıkayalım.
  2. Sebzeleri dilediğiniz halde dilimleyip kızgın yağda kızartalım.
  3. Kızarttığımız zerzevatları tabağa alalım.
  4. Uygun bir tavaya sıvı yağ ile soğanları kavuralım.
  5. Ardından salçayı ekleyip devam kavuralım.
  6. Doğranmış tavuk göğsünü ekleyip pişene kadar karıştıralım.
  7. Sonra domates, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  8. Son olarak kızarttığımız zerzevatları de ekleyip karıştıralım.
  9. Son olarak üzerine şu ek edelim.
  10. Kapağını kapatıp orta ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakalım. (suyu az gelirse şu eği yapabilirsiniz).
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️🤗.

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lebeniye Çorbası (Şifa Deposu Yedirten Çorba)
Havuç Tarator
Kadın Budu Köfte
Mayalı Tuzlu Kurabiye
Maş Fasulyeli Salata
Airfryer’da Kolay Pizza
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet