Cevizli İrmik Helvası

Cevizli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yağların hepsini birden tavada eritiyoruz.
  2. Sonra irmiği ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. İçine cevizimizi ekliyoruz.
  4. Sonra şekeri ekliyiruz.
  5. En son su ve sütü ek edip yeterlice kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.

Cevizli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Köftesi (Mücver Gibi)
Çörek Otlu Kurabiye
Tahinli Susamlı Muhallebi
Sirkeli Yağlı Köy Biber Turşusu
Karadeniz Usulü Etli Pide
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası
Hdabla | © 2025 |