Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Krem şanti
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra yağ ve süt ekleyip karıştırıyoruz, un ,irmik ve haşhaşıda ekleyip bir tıp daha karıştıralım.
- Kabartma tozu ,vanilya ekleyip yağlanmış tepsiye döküp evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz ,pişirme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebiliyor.
- Daha sonra ocakta şerbeti hazırlıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz….
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktığında soğuk şerbeti üzerine döküyoruz ve krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürüyoruz….
Afiyet olsun ❤️.
“”Revanimizin hoş şerbet çekmesi için kesinlikle kekin hafif ılık şerbetin büsbütün soğuk olması gerekiyor””.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

