Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Krem şanti

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra yağ ve süt ekleyip karıştırıyoruz, un ,irmik ve haşhaşıda ekleyip bir tıp daha karıştıralım.
  3. Kabartma tozu ,vanilya ekleyip yağlanmış tepsiye döküp evvelden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika kadar pişiriyoruz ,pişirme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebiliyor.
  4. Daha sonra ocakta şerbeti hazırlıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz….
  5. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktığında soğuk şerbeti üzerine döküyoruz ve krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürüyoruz….

Afiyet olsun ❤️.

“”Revanimizin hoş şerbet çekmesi için kesinlikle kekin hafif ılık şerbetin büsbütün soğuk olması gerekiyor””.

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Bol Soslu Islak Kek
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Tiramisu (Borcamda)
Soya Soslu Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet