Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Üzüm yaprağı (60 adet)
  • Boyutuna nazaran 3 tane soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
  • Üzerini geçene kadar su

Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küp küp doğrayalım.
  2. 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağını döküp soğanları pembeleşinceye kadar pişir.
  3. Üzerine 2 su bardağı yıkanmış pirinçi dök, tuz ekle.
  4. Nane ekle biraz karıştırdıktan sonra maydanoz ekle.
  5. Sarmaya başlayabilirsin. Tencerenin tabanına yaprakları koy iki çatalda olabilir yapışmaması için..
  6. Sardıktan sonra üstünü yaprakla ört.
  7. Üzeri geçene kadar su dök pişir. Pişince 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı dök.

Not:maydanoz yoksa sorun yok.

Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi (25adet)
Mantı Salatası
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği
Tavuk Fajita (İftar Sofralarına Çok Yakışacak)
Domatesli Bulgur Pilavı
Frambuazlı Çikolatalı Fit Browni
Hdabla | © 2024 |