+6 Ay Sebze Çorbası

+6 Ay Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 1 adet orta uzunluk patates
- Göz kararı bal kabağı yahut yarım kızartmalık kabak
- Yarım havuç
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- İsteğe bağlı düzgünce öğütülmüş ceviz
+6 Ay Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye 3 su bardağı suyu koyalım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Patatesi havucu ve kabağımızı küp küp doğrayalım.
- Doğradığımız zerzevatları kaynayan suya dökelim yaklaşık 20 dakika haşlayalım.
- Haşlanan sebzelerimizi denetim edelim, eziliyorsa ocağı kapatalım ve sebzelerimizi blender dan geçirelim ( şayet doğrayıcınız yoksa tenceredekileri bir kavanoza alıp blenderdan geçirebilirsiniz bu formda daha pürüzsüz oluyor).
- Püre haline gelmiş zerzevat çorbamızı tekrar tencereye alalım kıvamını daha sıvı hale getirmek isterseniz yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
- Çorbamızı tekrar kaynatalım ve 1 tatlı kaşığı tereyağımızı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Çorbamız hazır, servis tabağımıza koyup bebeğimizin yiyebileceği kadar ılımasını bekleyelim ve üstüne isteğinize nazaran öğütülmüş ceviz dökelim.
Annelerin ellerine sıhhat, bebişlere afiyet olsun👐👐.
+6 Ay Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
