Tam Kıvamında Kabak Mücver

Tam Kıvamında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 3 adet yumurta
- 3 çerez kasesi kadar un (bir kısmını pişirirken bir kısmı bekleyeceği için sıvılaşacak bu yüzden orta ara ekleyip karıştırıyoruz ki hepsinin kıvamı birebir olsun)
- 2 yaprak kıvırcık marul
- Yarım tutam maydanoz
- Yarım tutam dere otu
- Yarım tutam kuzu kulağı (isteğe bağlı)
- Yarım tutam roka (isteğe bağlı)
- 1-2 kısım reyhan (bende az kaldığı için az koydum)
- Yarım demet yeşil soğan yoksa 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2-3 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 çay kaşığı tuz
- Tavanın tümüne yayılacak kadar sıvı yağ
Tam Kıvamında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tüm gereçleri yıkayıp, kenara koyuyoruz.
- Kabakları rendeleyip güzelce süzgeçten sıkarak suyunu büsbütün alıyoruz.
- Onları geniş bir kaseye alıp öbür gereçleri incecik doğruyoruz.
- Kabakları üzerine ekleyip, yumurtaları kırıyoruz.
- Baharatları ve tuzu ekleyip evvel 1 sonra 2. Kase unu ekliyoruz.
- Hepsini güzelce karıştırıyoruz.
- Tavada kızdırdığımız yağın içine, yemek kaşığıyla karışımdan bir ölçü alıp tavaya ekliyoruz ve üzerinden kaşıkla yavaşça bastırıyoruz ki heryeri eşit kalınlıkta olsun.
- İki tarafı da kızarana kadar pişirip servis tabağına alıyoruz.
- Bu sırada tavada pişenleri bekleyen karışım sıvılaşacağı için ona da denetimli olarak bir ölçü un ekleyip karıştırıyoruz.
- Yanına yoğurt hoş yakışır. Afiyet olsun 🙏.
Tam Kıvamında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








