Tam Kıvamında Kabak Mücver

Tam Kıvamında Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 3 adet yumurta
  • 3 çerez kasesi kadar un (bir kısmını pişirirken bir kısmı bekleyeceği için sıvılaşacak bu yüzden orta ara ekleyip karıştırıyoruz ki hepsinin kıvamı birebir olsun)
  • 2 yaprak kıvırcık marul
  • Yarım tutam maydanoz
  • Yarım tutam dere otu
  • Yarım tutam kuzu kulağı (isteğe bağlı)
  • Yarım tutam roka (isteğe bağlı)
  • 1-2 kısım reyhan (bende az kaldığı için az koydum)
  • Yarım demet yeşil soğan yoksa 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2-3 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Tavanın tümüne yayılacak kadar sıvı yağ

Tam Kıvamında Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tüm gereçleri yıkayıp, kenara koyuyoruz.
  2. Kabakları rendeleyip güzelce süzgeçten sıkarak suyunu büsbütün alıyoruz.
  3. Onları geniş bir kaseye alıp öbür gereçleri incecik doğruyoruz.
  4. Kabakları üzerine ekleyip, yumurtaları kırıyoruz.
  5. Baharatları ve tuzu ekleyip evvel 1 sonra 2. Kase unu ekliyoruz.
  6. Hepsini güzelce karıştırıyoruz.
  7. Tavada kızdırdığımız yağın içine, yemek kaşığıyla karışımdan bir ölçü alıp tavaya ekliyoruz ve üzerinden kaşıkla yavaşça bastırıyoruz ki heryeri eşit kalınlıkta olsun.
  8. İki tarafı da kızarana kadar pişirip servis tabağına alıyoruz.
  9. Bu sırada tavada pişenleri bekleyen karışım sıvılaşacağı için ona da denetimli olarak bir ölçü un ekleyip karıştırıyoruz.
  10. Yanına yoğurt hoş yakışır. Afiyet olsun 🙏.

Tam Kıvamında Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Tadında Nefis Börek
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
İtalyan Soslu Spagetti
Mor Kısır
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Hindistan Cevizli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |