Çıtır Çıtır Patates Kızartması

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

Patatesleri haslamak için;

  • 8-9 orta uzunluk patates
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı sirke ( 100 ml ) elma sirke kullandım
  • 3 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yıkayıp soyup dilimleyip kurulayın.
  2. Suyu, tuzu ve sirkeyi büyük bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.
  3. Su kaynayınca patates dilimlerini içine ekleyin.
  4. Su tekrar patateslerle birlikte kaynamaya başlayınca tam 2 dakika haşlayın.
  5. Sonra süzüp, çabucak üzerlerine soğuk su tutup şoklayın.
  6. İyice süzüldükten sonra pak mutfak beziyle patatesleri güzelce kurulayın.
  7. Geniş bir tavada ve kızgın yağda patatesleri altın sarısı kızartın ( ben 3 porsiyon kızarttım).
  8. Sonra istek ederseniz tuz serpin. Afiyet olsun🤍.

Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Kraker
Fasülye Piyazı
Çikolatalı Poğaça (Çocuklar Buna Bayılıyor)
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Bol Soslu Islak Kek
En Lezzetli Humus Tarifi
Hdabla | © 2025 |