Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı)

Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı fındık kırığı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çırpma kabına yumurta, ve toz şekeri ekleyip karıştıralım şeker eriyene kadar daha sonra sırasıyla; sıvı yağ, nişasta, un, kabartma tozu, vanilya, ekleyip elimize yoğuralım ( elle yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz )
  2. Son olarak hamurumuza fındık kırığı ve damlaçikolata ekleyip biraz daha yoğuralım.
  3. Hazır olan hamurumuzu ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve üzerine yavaşça bastıralım.
  4. Yağlı kağıt serili yahut yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25 – 30 dk kadar yeterlice çatlayan kadar denetimi bir halde pişirelim fırından fırına değişiklik gösterebilir ona nazaran dikkat edilmesi gerekiyor.

Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arap Tava
Kakaolu Ve Limonlu Kek
Avakado Tereyağı
Cacık
Pırasanın En Lezzetli Hali Pırasa Mücver
Favoriniz Olacak Sos Tarifi
Hdabla | © 2025 |