Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısındaki margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke elma ya da üzüm fark etmez
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayırılacak)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 250 gram odasındaki margarini ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kaba alıp güzelce karıştıralım.
  2. Ardından 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ,2 yemek kaşığı sirke, bir kabartma tozu ve bir yumurta akını üstüne ekleyelim.Sarısını üzeri için ayıracağız .
  3. Bunları uygunca karıştırdıktan sonra yavaş yavaş in ekleyelim ben toplamda 3 -3 buçuk su bardağı un kullandım.Hamuru kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra küçük küçük kesimlere ayırarak dilediğiniz hali verebilirsiniz.
  5. Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürerek susam ve çörek otu serpelim.
  6. 180 derecede 25 dakika pişecek ortada fırını denetim etmeyi unutmayalım afiyet olsun.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye (Buzluğa Atılabilir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Fit Fasulye Spagetti
Mükemmel Tadıyla Reyhan Şerbeti
Fıstık Ezmeli Çikolatalı Kek
Fit Islak Kek
Bebek Dostu Keçiboynuzlu Muzlu Panke Ve Enerji Topları
Hdabla | © 2025 |