Kakaolu – Sade Şekilli Kurabiyeler

Kakaolu – Sade Biçimli Kurabiyeler Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Kakaolu – Sade Formlu Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına un ve kakao dışındaki başka materyalleri koyup karıştırıyoruz.
  2. Sonra unu denetimli formda ek ediyoruz ve yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmayacak yumuşak kıvamda olana kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamurunuz sert gelirse sıvı yağ ek edebilirsiniz.
  5. Hamurun yarısını ayırıyoruz ve ona kakao ek ederek yoğuruyoruz.
  6. Son olarak tezgahta hamurlarımızı açarak form veriyoruz.
  7. 180 derece fırında 12-15 dk kadar pişiriyoruz.
  8. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun 🌸.

Kakaolu – Sade Formlu Kurabiyeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Isparta Yöresinden Kabune
Yufka Mantısı
Kereviz Mezesi
Köstebek Pasta
Enginar Salatası
Mayasiz Yumuşacık Poğaça
Hdabla | © 2025 |