Pişi Tarifi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu alalım.Çırpma teli ile uygunca çırpalım.
  2. Üzerini streç filim ile örterek 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  3. Tuz ve biraz unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  5. Hamurun üzerini tekrar streç sinema ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamur mayalandıktan sonra elimizi yavaşça yağlayarak yumurta büyüklüğünde bir modül koparalım. Elimizle yavaşça bastırarak açalım.
  7. Hamuru şekillendirirken orta kısmına parmakla delik açarak orta kısmının da daha kolay pişmesini sağlayalım.
  8. Toplamda 16 adet pişi elde ettim.
  9. Kızaran pişileri sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun:).

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu Chia Puding
Hazır Lavaştan Pizza
Patatesli Hingel
Hamur Kızartması
Un Yok! Yumurta yok!Blenderda Browni Tadında Kakaolu Kek
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |