Zeytinyağlı Karışık Kızartma

Zeytinyağlı Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler

Patatesli kısmı için;

  • 5 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 1 küçük karnabahar
  • 5-6 adet havuç

Domatesli sosu için;

  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 3-4 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • Varsa domates konservesi yoksa 4-5 adet domates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Maydanoz

Zeytinyağlı Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzelerin çeşitliliği sizin damak zevkinize kalmış. Ben elimdeki materyallerle yaptım. Sırasıyla evvel patates, havuç, patlıcan en son karnabaharı doğrayıp dilimleyip kızarttım koydum borcama.
  2. Zeytinyağında kızarttım size ağır gelirse ayçiçek yağıyla yapabilirsiniz.
  3. Sebzeleri kızarttıktan sonra sosuna geçiyoruz. Sosu için tavaya biraz ayçiçek yağı ekliyoruz akabinde dilim dilim doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz akabinde sarımsakları doğrayıp kavuruyoruz.
  4. Üzerine domatesini ve suyu da döküp kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz.
  5. Hazır olan sosu kızartmanın üzerine döktükten sonra üzerine doğranmış maydanozu serpip servise hazır hale getiriyorum. Deneyeceklere afiyet olsun😍❤.

Zeytinyağlı Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı Un Kurabiyesi (3 Malzemeli )
Etli Pirinç Pilavı
Domatesli Pirinç Pilavı (Videolu)
Püf Noktasi İle Menemen
Lazanya (Gerçek İtalyan Lezzetinde)
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |