Zeytinyağlı Karışık Kızartma

Zeytinyağlı Karışık Kızartma Tanımı İçin Malzemeler
Patatesli kısmı için;
- 5 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 1 küçük karnabahar
- 5-6 adet havuç
Domatesli sosu için;
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 3-4 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Varsa domates konservesi yoksa 4-5 adet domates
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Maydanoz
Zeytinyağlı Karışık Kızartma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzelerin çeşitliliği sizin damak zevkinize kalmış. Ben elimdeki materyallerle yaptım. Sırasıyla evvel patates, havuç, patlıcan en son karnabaharı doğrayıp dilimleyip kızarttım koydum borcama.
- Zeytinyağında kızarttım size ağır gelirse ayçiçek yağıyla yapabilirsiniz.
- Sebzeleri kızarttıktan sonra sosuna geçiyoruz. Sosu için tavaya biraz ayçiçek yağı ekliyoruz akabinde dilim dilim doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz akabinde sarımsakları doğrayıp kavuruyoruz.
- Üzerine domatesini ve suyu da döküp kısık ateşte kavrulmaya bırakıyoruz.
- Hazır olan sosu kızartmanın üzerine döktükten sonra üzerine doğranmış maydanozu serpip servise hazır hale getiriyorum. Deneyeceklere afiyet olsun😍❤.
Zeytinyağlı Karışık Kızartma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





