İrmikli Tatlı

İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı gereçleri bir kaba koyalım ve çırpmaya başlayalım.
  2. Üzerine öbür materyalleri ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlak yapalım.
  5. Fırın tepsisine dizelim. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk alt üst kızarana kadar pişirelim.
  6. Hazırlamış olduğumuz şerbeti eşit halde her tarafa dökelim. Ve soğumaya bırakalım. (şerbet ılık tatlı sıcak olacak).Afiyet olsun ✌️.

İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Fırın Makarna
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
İzmir Bombası
Antep Fıstıklı Kurabiye
Taş Gibi Yoğurt Mayalama (Videolu)
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet