İrmikli Tatlı

İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 hamur kabartma tozu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı gereçleri bir kaba koyalım ve çırpmaya başlayalım.
- Üzerine öbür materyalleri ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlak yapalım.
- Fırın tepsisine dizelim. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Hazırlamış olduğumuz şerbeti eşit halde her tarafa dökelim. Ve soğumaya bırakalım. (şerbet ılık tatlı sıcak olacak).Afiyet olsun ✌️.
İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
