İrmikli Tatlı

İrmikli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

İrmikli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı gereçleri bir kaba koyalım ve çırpmaya başlayalım.
  2. Üzerine öbür materyalleri ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  3. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlak yapalım.
  5. Fırın tepsisine dizelim. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk alt üst kızarana kadar pişirelim.
  6. Hazırlamış olduğumuz şerbeti eşit halde her tarafa dökelim. Ve soğumaya bırakalım. (şerbet ılık tatlı sıcak olacak).Afiyet olsun ✌️.

İrmikli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Poğaça
Boşnak Mantısı
Kabak Mısır Köfte
Çikolatalı Şerbetli Tatlı (Videolu)
Kışlık Domates Sosu Tarifi
Sade Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |