Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıcak su

Beğendisi için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet patlıcan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı süt

Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  2. Eti ekleyip pişirmeye başlayalım.
  3. Ardından yemeklik doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberi ekleyerek kavuralım.
  4. Salça ve doğranmış domatesi ek ederek kavurmaya devam edelim.
  5. Kırmızı toz biber, tuz ve son olarak sıcak suyu ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
  6. Beğendisini hazırlamak için tavamıza tereyağını alarak eritelim.
  7. Ardından unu ekleyerek güzelce kavuralım.
  8. Közlenmiş patlıcanı da tavaya ek ederek karıştıralım.
  9. Kaşarı ve son olarak sütü ekleyelim ve beğendi sütü çekip toparlanana kadar karıştıralım.
  10. Serviste evvel beğendi akabinde eti üzerine koyup servis edelim. Afiyet olsun.

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı Menüsü
Meksika Fasulyeli Mercimekli Salata
Kıymalı Rulo Börek
Sulu Yemek İçin Yeşil Fasulye Konservesi
Bebe Bisküvili Kaşık Tatlısı
Meyveli Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |