Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük beyaz lahana

İç harcı;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Beyaz Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kökünü alıp ayırdığımız lahanaları kaynayan suda 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
  2. Haşlanan lahanaları soğuk suya sokup çıkarıp kenarda bekletiyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağımızı alıyoruz ,soyup ince ince doğradığımız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından domates salçasını ekliyoruz.
  5. Daha sonra yıkadığımız bulgur ve pirinçi üzerine ekleyip tuzu da koyup karıştırıyoruz içimiz de hazır.
  6. Lahanalarımızı tek tek masaya koyup üzerine iç harcı koyup sarıyoruz.
  7. Ardından bıçak yardımıyla kesip tencereye koyuyoruz.
  8. Bütün lahanalar bitene kadar birebir süreci yapıyoruz.
  9. Ardından bir tavaya sıvı yağ tereyağı koyuyoruz.
  10. Üzerine salça ve tuz da ekleyip karıştırıyoruz .
  11. Yeteri kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  12. 5 dakika kaynayan sosumuzu dolmamızın üstüne gezdiriyoruz ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Beyaz Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
Lahana Sarması
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
2 Malzemeyle 10 Dakika Tatlısı
Yaptığım En Lezzetli Börek Sebzeli Mercimekli Börek
Limonlu Kurabiye
Hdabla | © 2024 |