Sodalı Kolay Börek

Sodalı Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 500 gram lor
Sodalı sos:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe madensuyu
- Tuz
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
Sodalı Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için yumurta, yoğurt, sıvı yağ, maden suyu ve tuz bir kapta karıştırılır.
- Sosun üçte biri en son böreğin üzerine dökmek için başka bir kaba alınır.
- Yağlanmış fırın tepsisine bir tane yufka kenarları tepsinin dışında kalacak halde serilir.
- Kalan 4 yufka üçgen olacak halde dört eşit kesime bölünür.
- İki üçgen yufka tepsiye serilir.
- Üzerine sos ve lor dökülür.
- Tekrar yufka ile örtülür.
- Sos ve lor dökülür.
- En son iki tane yufka kalacak halde lor ve yufka tepsiye dizilir.
- Son iki yufka da üzerine örtülür.
- Tepsinin dışında kalan yufkalar da böreğin üzerine örtülür.
- Börek dilim dilim kesilir.
- Üzerine dökmek için ayırdığımız sos dilimlenmiş böreğin her yerine eşit formda dökülür.
- Üzerine çörek otu ve susam gezdirilir.
- Bir saat kadar yufkalar sosu çekene kadar bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 30-35 dk kadar üzeri nar üzere kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Sodalı Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













