Pofuduk Poğaça (Videolu)

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı tuz

Arası için:

  • Kaşar peyniri yahut rastgele bir peynir

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım üzerine maya ve şekeri ekleyelim ve karıştırıp 5 dk bekleyelim.
  2. Daha sonra yağ ve yumurta akını ekleyelim.
  3. Sonra tuz ve unu denetimli biçimde ekleyelim düzgünce yoğuralım.
  4. 10 dk kadar ve üzerini streçleyip mayalanma için battaniye altında 1 yahut 1 buçuk saat bekletelim.
  5. O ortada iç harcını hazırlayalım kaşar kullancaksanız yalnızca kaşarı rendeleyin olağan peynir kullanılacaksa ekstra maydanoz da ince ince kıyıp ekleyelim .
  6. Mayalanan hamuru şekillendirip 200° fırında pişirelim.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Sıcaklarına Birebir Tek Kişilik Dondurmalı İrmik Helvası
Kaplamalı Çıtır Yelpaze Patlıcan
Diyette Doyurucu Kahvaltı Tabağı
Şambali Tatlısı
Afyon Kaymağı
Milföy Katmer
Hdabla | © 2025 |