Peynirli Çiğ Börek

Peynirli Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı un (kontrollü)
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 400 gram beyaz peynir
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Peynirli Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun yoğurma kabına unu alalım. Ortasına bir çukur açalım.
- Açtığımız çukura tuz sıvı yağ, sirke ve biraz su ek ederek yoğurmaya başlayalım.
- Orta sertlikte bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamur toparlandıktan sonra üzerini streç sinemayla kapatarak bi sofra bezine sarıp yaklaşık 15- 20 dakika dinlendirelim.
- Böreğin iç harcı için soğanı küçük küçük olacak biçimde doğrayalım.
- Aynı halde bir tutam maydanozu da yeniden küçük küçük doğrayalım.
- İç harcı beyaz peyniri elimizle ufatalım.
- Peyniri çatalla güzelce ezdikten sonra üzerine doğradığımız maydanoz ve soğanları ek edelim.
- Ardından tuz ve pul biber ekleyerek güzelce karıştıralım.Peyniriniz çok tuzlu ise tuz ölçüsünü azaltabilirsiniz.İç harcımız hazır.
- Şimdi un serptiğimiz tezgaha dinlendirdiğimiz hamuru alalım.
- Hamuru şöyle bir toparlayalım.
- Toparladığımız hamuru evvel nı dolduracak formda yayalım. Sonra peynirli harcı yerleştirelim.
- Ardından hamuru yarım ay halinde kapatalım ve kenarlarına elimizle bastıralım yada çatalla.
- Her iki tarafı da kızardıktan sonra böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Peynirli Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


