Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı
Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 çay bardağı sarı kuru üzüm
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz tozşeker limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçi 5 dk ılık tuzlu suda bekletelim yıkayalım süzgüye alalım .
- Tencereye yağları koyalım, rendelenmiş kuru soğanı koyalım, bir dk kavuralım.
- Pirinçi ek edelim kısık ateşte 2 dk kavuralım.
- Sonra sıcak suyunu verelim, tuzu ,baharatı ,limon suyu serpelim karıştıralım .
- Yıkadığımız kuru üzümleri dökelim karıştıralım .
- Fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatalım ,üzerine havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Sarı Kuru Üzümlü Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







