Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta (akı içine, sarıları dışına)
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (birer parmak eksik olsun her ikiside)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Un (ortalama 6-7 kupa bardak aldı)

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt ile maya 10 dk etkinleşmesi için dinlendirilir .
  2. Sonrasında materyaller ve un denetimli bir halde eklenerek hamur yoğurulur.
  3. 1,5 saat dinlenmeye bırakılır.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak poğaça yumakları yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
  5. Bir sürede tepside dinlendirilir.
  6. İki katına çıkan poğaça bezelerinin üzerlerinie yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırına verilir.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Fit Kurabiye
Lezzet Dolu Tırşık Çorbası
Lokmalık Fıstıklı Rulo Tatlı
Fırın Sütlaç
Ağlayan Pasta
Yumuşacık Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |