Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük ayva
- 500 gr toz şeker ( damak tadına nazaran şeker arttırılabilir)
- Tahta tarçın
- Karanfil
- Hibüsküs
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları güzelce kabuklarını kesip içindeki çekirdekleri kenara ayırıyoruz.
- Ayvaları istediğimiz formda dilimliyoruz.
- Ardından geniş bir tencereye üzerini örtecek biçimde toz şekeri seriyoruz.
- Üzerine karanfil, tahta tarçın, ayva çekirdekleri, hibüsküsü koyuyoruz.
- Üzerine kaynar suyu döküp orta ateşte kaynatıyoruz.
- Pişme sertliğini kendi isteğimize nazaran ayarlayıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun. 🤤
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


