Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük ayva
  • 500 gr toz şeker ( damak tadına nazaran şeker arttırılabilir)
  • Tahta tarçın
  • Karanfil
  • Hibüsküs

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları güzelce kabuklarını kesip içindeki çekirdekleri kenara ayırıyoruz.
  2. Ayvaları istediğimiz formda dilimliyoruz.
  3. Ardından geniş bir tencereye üzerini örtecek biçimde toz şekeri seriyoruz.
  4. Üzerine karanfil, tahta tarçın, ayva çekirdekleri, hibüsküsü koyuyoruz.
  5. Üzerine kaynar suyu döküp orta ateşte kaynatıyoruz.
  6. Pişme sertliğini kendi isteğimize nazaran ayarlayıp altını kapatıyoruz. Afiyet olsun. 🤤

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Basitinden Profiterol
Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Bebekler İçin Bağışıklık Güçlendirici Lezzetli Mama
Çikalotalı Petibörlü Pasta
Glutensiz Kayseri Yağlaması
Pilav Ve Ciğer İkilisi
Hdabla | © 2025 |