6 Kişilik Fırın Sütlaç
6 Kişilik Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt + yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
6 Kişilik Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçi ve suyu tencereye alıp pirinç suyu çekene kadar pişirin.
- Üzerine 1 litre sütçü ve bir paket vanilyayı ekleyin .
- 15 dakika bu biçimde kaynasın .
- Daha sonra şekeri ve bir kapta yarım su bardağı süt ile karıştırılmış nişastayı da ekleyin kıvam alana kadar yaklaşık 5-10 dakika kaynasın.
- Kıvam alınca güveç kaplara bölüştürün.
- 6 tane güveç kap kullandım tanım 6 porsiyondur daha sonra güveç kapları tepsiye yerleştirin.
- Tepsiye güveç kapların yarısına gelecek kadar su doldurun .
- Daha sonra sütlaçları üzeri kabuklansın diye biraz soğutun.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin servis yaparken üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.
6 Kişilik Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









