Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri elimizle karıştırıyoruz daha sonra aldığı kadar unu ekliyoruz herkesin de dediği üzere kulak göğsü kıvamında olması gerekiyor.
- Ayrı bir kapta pekmezli su yapıyoruz ( 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı kadar su ).
- Susamı da bir kaba koyuyoruz yapmış olduğumuz hamuru küçük bezeler yapıp evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp 180 derecede pişirmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





