Tarçınlı Zencefilli Kurabiye

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Dr. oetker’in glazurleri

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelene kadar karıştırın.
  2. Ardından yumurtayı ve pekmezi ekleyin.
  3. Zencefil ve tarçını da ek ettikten sonra kuru materyalleri de eleyerek karışıma dahil edin.
  4. Daha sonra elinizle yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  5. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile biçim verin. Uygun bir fırın kabına yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 15dk pişirin.
  7. Kurabiyeler büsbütün soğuduğunda kurabiyeyi glazur ile istediğiniz üzere susleyebilirsiniz. Ben yılbaşı günü yaptığım için o temaya uygun süsledim.

Afiyet olsunn.

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Vişne Kompostosu
Nohut Salatası
Unsuz Tahin Ekmek
Pratik Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |