Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi

Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Çörekotu

Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyaller karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir lakin dikkat edin.Hamuru açarken parçalanmaması gerekiyor.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra oklava yardımıyla ne çok kalın ne çok ince olacak biçimde açılır ve istenilen kurabiye kalıpları ile kesilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaş Ve Limonlu Kek
Cevizli Kıyır Kıyır Ev Baklavası
Yumuşak Kek (Temel Hamur)
Tam Ölçülü Kalburabastı
Havuç Topları
Bayatlamayan Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |