Elmalı Soslu Kek

Elmalı Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 tane yumurta
  • 1’5 su bardağı toz şeker
  • 1’5 su bardağı sıvı yağ
  • 1’5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 3-4 tane elma
  • Yarım çay bardağı kadar kuş üzümü

Elmalı Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çırpma kabına şeker, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Karışımdan 1 bardak ayıralım, kalan karışımın üzerine yumurtaları ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Üzerine un,kabartma tozu, vanilya,ceviz içi ve tarçını ekleyip karıştıralım.
  4. Kuş üzümünü suya alıp 15 dakika bekletelim.
  5. Elmaları soyup yarım ay formunda doğrayalım keki yağlanmış dikdörtgen borcama alıp yayalım.
  6. Üzerine elmaları dik biçimde yerleştirelim.
  7. Suyunu süzdüğümüz üzümleri üzerine serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırından alınca birinci sıcağı çıktıktan sonra sosu kekin üzerine sürüp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Elmalı Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Limonlu Islak Kek
Alinazik
Bebekler İçin Besleyici Kek
Köfteli Şehriye Çorbası
Balkabaklı Çikolatalı Çörekler
Rizemin Mısır Ekmeği
Hdabla | © 2025 |