Saç Kavurma

Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta yağlı kuşbaşı et
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz ( isteğe bağlı )
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Saç tava ısınınca sıvı yağda etleri kavuralım.
  2. Etler suyunu salınca soğanları ekleyelim.
  3. Sonra biberleri ekleyip eti güzelce sebzelerle pişirelim, suyunu çekince domatesi rendeleyip yada küp küp doğrayıp ekleyelim.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçasını 2 bardak ılık suyla açalım ve içine baharatları ekleyip karıştıralım sonrasında tavaya salçalı suyu ekleyelim.
  5. Sonra et pişmeye yakın tuz ve tereyağını ekleyip kavuralım ,et suyunu çekince yaklaşık 1 saat orta kısık ateşte pişirelim, etler yumuşayıp piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Kremalı Domates Çorbası
Lokanta Usulü Ezme
Sebzeli Bulgur Pilavı
Kremalı, Körili Tavuklu Makarna
Kabaklı Tarçınlı Çörek
Hdabla | © 2025 |