Saç Kavurma

Saç Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo orta yağlı kuşbaşı et
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 tatlı kaşığı tuz ( isteğe bağlı )
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Saç Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Saç tava ısınınca sıvı yağda etleri kavuralım.
- Etler suyunu salınca soğanları ekleyelim.
- Sonra biberleri ekleyip eti güzelce sebzelerle pişirelim, suyunu çekince domatesi rendeleyip yada küp küp doğrayıp ekleyelim.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını 2 bardak ılık suyla açalım ve içine baharatları ekleyip karıştıralım sonrasında tavaya salçalı suyu ekleyelim.
- Sonra et pişmeye yakın tuz ve tereyağını ekleyip kavuralım ,et suyunu çekince yaklaşık 1 saat orta kısık ateşte pişirelim, etler yumuşayıp piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Saç Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



