Anne Köftesi

Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma (%20 yağlı önerilir)
- 4 adet rendelenmiş soğan (suyu sıkılmış)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 8 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 5 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta
Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı ekleyin.
- Galeta unu, karabiber, tuz, rendelenmiş sarımsak, sarımsak tozu, kırmızı toz biber ve yumurtaları ekleyin.
- Tüm materyalleri homojen bir kıvam alana kadar 5-10 dakika yoğurun.
- Köfte harcını üzerini kapatarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen harçtan modüller alarak yaklaşık 50-60 gramlık yuvarlak köfteler yapın.
- Pişirme formülleri:
- 1. Airfryer’da köfte pişirme (sulu ve tam pişmiş):.
- Isı: 180 derece.
- Süre: 12-15 dakika.
- Airfryer’ı 3 dakika boyunca 180 derece evvelce ısıtın.
- Köftelerin üzerine çok hafif bir biçimde bir fırça yardımıyla ince bir yağ katmanı uygulayın.
- Köfteleri sepetin içine birbirine değmeyecek biçimde dizin.
- İlk 7-8 dakikadan sonra köfteleri çevirin.
- Kalan 5-7 dakikada köftelerin içinin tam piştiğinden emin olun.
- Eğer köfteler daha kalın ise süreyi 15-18 dakikaya çıkarabilirsiniz.
- 2. Fırında köfte pişirme (sulu ve tam pişmiş):.
- Isı: 200 derece (önceden ısıtılmış fırın).
- Süre: 25-30 dakika.
- Köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- İlk 15 dakika köfteleri alt üst edin ve denetim edin.
- Son 10-15 dakikada köftelerin dışı hafif kızarırken içi sulu kalacaktır.
Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
