Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4-4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, ceviz, kabartma tozu ve vanilin alınıp karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un denetimli bir halde eklenir.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 20 dk kadar pişirelim.
  7. Dışını kaplamak için pudra şekeri ve tarçın karıştırılır. Fırından çıkan kurabiyeler sıcakken karışıma bulanır.

Afiyet olsun ✌️.

Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avcı Böreği
Yeşil Mercimekli Ekmek
Kahvaltı Tabağım
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Hep Tatlı Olmaz Birazda Tuzlu Kek
Glazürlü Limonlu Kek
Hdabla | © 2024 |