Fırında Levrek
Fırında Levrek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet levrek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Fırında Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak temizlenmiş levreği uygunca yıkayıp süzgeçte suyunu süzün. Fırın tepsisine dizin.
- Derin bir kapta zeytinyağ, ayçiçek yağı, rendelenmiş sarımsak, kekik, pul biber, karabiber, tuzu karıştırın. Fırça ile balığın içi dahil her yerine önlü artlı sosu sürün.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun 😋
Fırında Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





