Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 8 bardak un
- 2 yemek kaşığı maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 bardak zeytinyağı ya da 2 yemek kaşığı margarin
- Su
Üzeri için;
- Yumurta
- Pekmez
- Sıvı yağ
- Susam
- Çörekotu
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz ortasını havuz üzere açıp zeytinyağını koyuyoruz daha sonra yavaş yavaş ılık suyumuzu ek edip biraz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 2 saat dinlendirirken belirli aralıklarla yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamuru beze yapıyoruz fırın tepsimizi altını yağlayıp hamurumuzu ortasına koyuyoruz pide formunda halini veriyoruz ve kenarlardan çekip büyütüyoruz.
- Üzerine yumurta pekmez ve sıvı yağını karıştırıp üzerine sürüyoruz, susam ve çörekotu serpiyoruz.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun 😋.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


