Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 bardak un
  • 2 yemek kaşığı maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bardak zeytinyağı ya da 2 yemek kaşığı margarin
  • Su

Üzeri için;

  • Yumurta
  • Pekmez
  • Sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz ortasını havuz üzere açıp zeytinyağını koyuyoruz daha sonra yavaş yavaş ılık suyumuzu ek edip biraz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurumuzu 2 saat dinlendirirken belirli aralıklarla yoğuruyoruz.
  3. Dinlenen hamuru beze yapıyoruz fırın tepsimizi altını yağlayıp hamurumuzu ortasına koyuyoruz pide formunda halini veriyoruz ve kenarlardan çekip büyütüyoruz.
  4. Üzerine yumurta pekmez ve sıvı yağını karıştırıp üzerine sürüyoruz, susam ve çörekotu serpiyoruz.
  5. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun 😋.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deniz Kestanesi
Ağlayan Kek Tarifi (Tam Ölçülü Ağlayan Kek Tarifi) (Videolu)
Peynirli Çıtır Börek
Kaburgalı Kuru Dolma
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani
Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet