Havuç Topları (Lokum Tadında)

Havuç Topları (Lokum Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 tane orta uzunluk havuç
  • 2 paket sade petibör bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yeterince hindistan cevizi

Havuç Topları (Lokum Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir.
  2. Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, tereyağı ve ceviz eklenir.
  3. Havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
  4. Suyunu çeken havuçlara yavaş yavaş petibörler kırılarak içine eklenir, daha sonra soğumaya bırakılır.
  5. Soğuduktan sonra yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.  İsteğe nazaran kürdanla süslenir.

Havuç Topları (Lokum Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıvıyağlı Kristal Kurabiye
İpeksi Tiramisu (Borcamda)
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Kremasız Körili Tavuklu Makarna
İstiridye Mantarı İle Yalancı İşkembe Çorbası
Suffle
Hdabla | © 2025 |