Donat

Donat Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 200 gr sütlü çikolata
- İsteğe bağlı süsleme
Donat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik süt, su, şeker,tuz, zeytin yağı ve mayamızı bir kaba alıp karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu ek edip yoğuralım ve kabımızın ağzını kapatıp 45 dk bekleyelim.
- Portakal büyüklüğünde beze alıp oklava yardımıyla açalım ve bir bardak yardımıyla yuvarlak haller elde edelim .
- O biçimlerin ortasını su şişesinin kapağı ile delelim.
- Daha sonra bi tepsiye dizip 30 dk bekleyelim .
- Bir tavada ısıttığımız yağın içine atıp kızartalım ,kızaran donatları soğumaya bırakalım.
- Ardından çikolatamıza batırıp dizelim,üzerine şekerleme serpelim ,deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Donat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






