Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz)

Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1,5 su bardağı sıcak süt
- 3 adet muz
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 10 adet kuru hurma
- Yarım çay bardağı turna yemişi
- 1,5 çay bardağı kırılmış fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pekmez
Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaba 2 su bardağı yulaf ezmesi ve 1,5 su bardağı sıcak süt eklenerek 15 dk boyunca orta ara karıştırarak beklenir.
- Karışıma 1 tepeleme yemek kaşığı kakao eklenerek güzelce karıştırır ve 5 dk daha beklenir.
- Kabın içinde ki yulaflar bir kenara çekilerek altında kalan sütün içine 3 adet muz güzelce ezilir.
- Ezilen muzun üzerine kuru hurmalar küçük küpler halinde doğranır ve eklenir.
- Hurmaların üzerine turna yemişi kurusu, 1 çay bardağı kırılmış fındık, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi ve pekmez de eklenerek düzgünce karıştırılır.
- Karışımın içine kenara çekilmiş olan yulaflar da eklenir ve büsbütün harmanlanır.
- 2 tane kase hazırlanır 1. Kaseye kırılmış fındıklar dökülür, 2. Kaseye da hindistan cevizi dökülür.
- Kazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp hindistan cevizi yada fındığa bulanır.
- 2 saat kadar buzdolabının dondurucu kısmında dinlendirilir, daha sonra dondurucudan buzdolabına alınarak servis edilir.
Sağlıklı Truff (Yağsız, Şekersiz, Unsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
