Lor Peynirli Veya Kıymalı Çıtır Börek

Lor Peynirli Yahut Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Peynirli içi için:
- Lor peyniri
Kıymalı içi için:
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay kaşığı silme karabiber
- Tuz
Sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş margarin yahut tereyağ
- 1 yemek kaşığı nisaşta(mısır)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 adet maden suyu
Lor Peynirli Yahut Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 adet yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz.
- Sosumuz için; bir kap alıyoruz. Tüm gereçlerimizi kabımıza koyup karıştırıyoruz.
- Ortadan ikiye böldüğümüz yufkalarımızın üzerine sosumuzdan dökerek yavaş yavaş ıslatıyoruz.
- Şerit halde lor peynirimizi yufkamıza koyup rulo halinde sarıyoruz.
- Fotoğrafta gösterdiğim üzere hal veriyoruz. ( sizler istediğiniz hali verebilirsiniz).
- Kıymalı harcın malzemelerinide tıpkı formda yufkamıza döküyoruz ve sarıyoruz.
- Tüm yufkalarda tıpkı süreci yapıyoruz. Ben yarısını peynirli yarısını kıymalı yaptım.
- Tepsiye dizdiğimiz böreklerimizin üzerine biraz sosumuzdan sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20/25 dk pişirmeye bırakıyoruz. Kesinlikle fırınınızı denetim ederek pişiriniz. Herkezin fırınında pişirme müddetleri degişiklik gösterebiliyor.
- Pişen böreklerimizin birinci ısısı giderildikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not: ben fazla yaptıgımdan buzluk içinde ayırdım ;))).
Lor Peynirli Yahut Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








