Tirileçe

Tirileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
Şerbeti için;
- 5 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
Kaplaması için;
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Karamel için;
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Süsleme için;
- İstediğiniz gereçlerle yapabilirsiniz
Tirileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti hazırlayalım. Süt, şeker ve kremayı tencereye alıp şekeri eriyene kadar ocakta ısıtalım ve kenara bırakalım.
- Karamel için; şekeri tavaya döküp yanmaması için kısık ateşte karıştıralım ve fazla yakmadan (yoksa acı tat olur )eritelim üzerine 1 bardak su dökelim ve tekrar karıştıralım.
- Diğer su bardağına nişastayı ekleyip karıştıralım ve karamele ekleyelim yoğunlaşınca ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırıp mikserin evvel düşük evrede 1 fiske tuz atarak karıştırıyoruz 1 dakika boyunca.
- Sonra şekerin yarısını ekleyip yüksek dönemde çırpıyoruz (kaseyi karşıt çevirdiğimizde dökülmeyecek yumurtalar) sarısınında üzerine kalan şekeri ekleyip köpürene kadar devam ediyoruz sıcak suyu azar azar ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra elediğimiz un vanilya ve kabartma tozunu sarılara ekleyip güzelce karıştıralım sonra bu karışımdan üç cins da beyazlara ekleyeceğiz dıştan içe gerçek söndürmeden karıştıralım ve tepsiye yağlı kağıt serelim üzerine harcı dökelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 25 30 dakika pişirelim çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra aykırı çevirelim ve üzerine şerbetimizi dökelim akabinde kremşantiyi sürüp, bir saat dolapta bekletelim.
- En son karameli döküp süslememizi yapalım 1 gece beklettikten sonra yiyebilirsiniz afiyetle 💫
Tirileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

