Saray Sarması

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
Saray sarması için;
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
Kakaolu muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz fıstık
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kakaolu muhallebi için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu tencereye alıp karıştırarak pişirelim (sade yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un ekleyin)
- Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilya ekleyelim. Tereyağı içinde eriyene kadar karıştıralım.
- Fırın tepsisinin üzerini streç ile kaplayalım. Hindistan cevizini üzerine serpelim. Ve elimizle düzleyelim.
- Muhallebiyi dökelim tepsinin her yerine.
- Muhallebinin heryeri düz ve eşit olması için pasta sıvama bıçağı, spatula ya da kaşık ile yayalım.
- Muhallebi soğuyana kadar oda sıcaklığında dinlendirelim.
- Bu ortada kremşanti için karıştırma kabına süt ve kremşantiyi alalım. Kıvam alana kadar çırpalım.
- Soğuyan muhalebinin üzerine kremşantiyi yayalım. 1 saat buzdolabına atalım.
- Dinlenen tatlımızı 12 eşit modüle bölelim.
- Streçten takviye alarak her dilimi yavaşça kaldırıp rulo formunda saralım.
- Ben üzerini toz fıstık ile süsledim. Siz dilediğiniz üzere süsleyin.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








