Köz Domates Çorbası

Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kapya biber
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Zeytinyağ
- 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
- Çıtır ekmek
Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates, biber, soğan ve sarımsak iri modüller halinde doğrayıp fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağ ve tuz gezdirin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika közlenmeye bırakın. Bir tencerede zeytinyağ ısıtın. Unu ekleyerek orta ateşte kariştırarak kavurun.
- Közlenmiş zerzevatları tencereye alın, üzerine pul biber ve karabiber serpin. Sıcak su ekleyin.
- Blender yardımıyla çorbayı çekin. Bir kaç dakika kaynatın. Çorbayı kaseye alın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve çıtır ekmeklerle süsleyin.
Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






